På jakt etter juletorsken (2)

Tilbake i Søgne-skjærgården, i håp om å treffe torsk på grunt vann der. Det viste seg å være like lite torsk på Rivenes som på Kvarodden, og dagens fangst ble bare en stakkars hundre grams sei. Hyggelig turfølge hadde jeg i alle fall. Får bare prøve å finne en bedre fiskeplass neste gang Charlotte vil være med på fisketur.

Fluefiske og kantarell

Fluefiske og kantarellsanking er en uvanlig kombinasjon i november. Men i dag kom jeg over noen flotte eksemplarer mellom fiskeplassene på Rivenes. Det var kantarellene (og noen få piggsopp) som varmet i dag. Sur østavind feide over svabergene, og i vannet var det fortsatt småseien som regjerte. På tampen fikk jeg lurt på en sjøørret inne i Hummerviga, men den slo seg selvfølgelig av helt inni tanga.

Kvåsefjorden rundt

Etter mange turer i Søgne-skjærgården, var dette dagen for miljøforandring. “Don’t fix what ain’t broken”, gjelder visst også på fiskefronten. For dagens tur, Kvåsefjorden rundt, endte med en liten sei på hver side av fjorden (Kvarenes og Indresund). Ved Vesterhus, Isefjær og Træviga var det ingenting å hente.

Rivenes reprise

Torsdagens tur ga mersmak, og jeg føler for å bli bedre kjent på Rivenes. Utrolig mange fine bukter og knatter, både på øst- og vestsiden. Ryddet plass til en kjapp formiddagstur med fluestanga, før andre presserende gjøremål. Fortsatt ingen SØ, men sei og lyr var det nok av.

Bomtur

Sportsfiske handler jo litt om å være på rett sted til rett tid. I dag hadde jeg lyst til å ta en liten morgentur til Helleviga. Tror ikke jeg har vært på akkurat disse fiskeplassene de siste tjuefem år. Nydelig stille høstvær innbydde til å prøve flua, men hverken flue, eller sluk, for den saks skyld, resulterte i fast fisk. Resultatet kom på agn. En halvkilos sei, som var den eneste fisken jeg så snurten av i dag…