På jakt etter juletorsken

Vi hadde hørt rykter om torskefangster på 2-4 meters dyp i Høvåg, så i dag ble fluestanga byttet ut med slukstang. Turen gikk til Kvarodden, for der er det både grunn tangbunn og dype renner. Time etter time gikk uten et napp. Det eneste levende som ble observert (bortsett fra oss selv), var noen svære feite fluer som koste seg i den bleke desembersola.

Temperaturen holdt seg såvidt i overkant av 0. Ut på dagen tok vinden seg opp på sørsiden, og vi trakk over på nordsiden i håp om å komme i le, og for å holde varmen. Da det nærmet seg solnedgang, begynte det plutselig å skje ting i sjøen også. Først en halvkilos hvilling, deretter en haug med sei rundt kiloen. Og så trodde vi endelig det satt en fin torsk på kroken…

Akkar på 2,3 kg.
Akkar på 2,3 kg.

Men nei, juletorsken uteble i dag. Nå er det bare å klekke ut en god plan til neste godværsdag, for det er fortsatt noen dager igjen til jul…

(Og i mellomtiden kan de som vil ta turen til videoarkivet, og se en skikkelig godbit om fiske etter “juleakkar”.)