Grip dagen!

Etter ukesvis med regn og kuling fra nordøst, kom det plutselig en dag med nydelig vær. Da er det greit å ha litt oppspart flexitid på lur, og en velvillig sjef. Kastet meg i bilen ved lunchtid, kjørte hjemom for å hente fluestanga, og deretter bar det strake veien til Rivenes.

Østsiden av Rivenes med utsikt mot Ballersundet.
Østsiden av Rivenes med utsikt mot Ballersundet.

Har virkelig fått sansen for Rivenes nå. Det er utrolig mange fine og varierte fiskeplasser å velge mellom, og i dag hadde jeg nok en gang hele herligheten for meg selv. Fiskemessig begynte alt i kjent stil, med sei og lyr fra kiloen og nedover. Etterhvert kom kveldsmørket sigende. I skumringen, mens det fortsatt var lyst nok til å se hva jeg drev på med, satt en pen sjøørret på flua. Den var virkelig sprek, og ga meg noen etterlengtede minutter med moro.

En "trill rund" kilos sjøørret på min egen favoritt flue.
En “trill rund” kilos sjøørret på min egen favoritt flue.

En k-faktor på 1,15 tydet på at denne ikke hadde vært på bekken i høst, og siden jeg ikke kunne huske sist gang fersk SØ stod på menyen, var valget enkelt. Med hodelykt og fersk middag, snublet jeg meg tilbake til bilen, glad for at jeg grep dagen…