Laksefiske (femte forsøk)

Denne dagen skulle det altså skje. En lørdag med øsende regn, dannet rammen rundt det som (for meg) ble en historisk begivenhet. Det høres jo egentlig helt merkelig ut. Jeg har løpt rundt med fiskestang i 40 år, men aldri klart å lande en laks. Som sagt, det ble ikke akkurat spart på vannet, hverken fra oven, eller fra Agder Energi, så vannføringen i elva var ganske heftig. Etter noen resultatløse runder med fluestanga, ble slukstanga rigget med en gammel Viking-Herring som kom til rette under skattejakta i garasjen. Den ble  suksessfaktoren i dag. Kort fortalt, – etter en halv times tid med denging, så jeg en liten laks komme opp og ta sluken. Utrolig nok havnet den til slutt på land.

Første laks på land (noensinne). 1,4 kg, blank og fin.
Første laks på land (noensinne). 1,4 kg, blank og fin.

Og ikke nok med dette. Noen timer senere, på et håpløst kast inn i ei bakevje, “eksploderte” vannflaten. Laksen som tok sluken denne gangen var noe større. Det et er knapt til å tro, men jeg klarte å lande denne laksen, også. Fornøyd med dagen? Ja, dette var konge!